“Ik vind deze manier toch safe; met deze bescherm ik mezelf en de burgers”

Via de tralies of een luik te verkopen is forcerend, maar lijkt uiteindelijk beter dan een hele drukte op je af te hebben, zegt een burger tegenover de krant. Ondertussen zijn al maanden verstreken en er zijn nog winkels, die niet ervoor kiezen open te zijn of ze hebben weinig voorraad om te verkopen. Uiteindelijk heb je daartussen winkels die proberen om klaar te staan voor de burgers en die ook denken aan de veiligheid van zichzelf en de burger. Tijdens een gesprek gaf een winkelier de krant te kennen dat hij drie weken terug ervoor gekozen had zijn deuren open te houden voor burgers, maar zag op den duur dat het uit de hand liep. “Het werd te druk in de winkels en de rijen werden te lang. Hoe ik alleen met mijn vrouw en dochter ben, vond ik het niet een goed idee om die kans verder te nemen en ook hoe mijn dochter in de verwachting is, wil ik die kans ook niet nemen.”

Een andere winkelier gaf aan dat hij het beter vindt via de tralies te verkopen. “Er komt wel een taktakie soms tussen de burgers en ik, vooral als zij naar een specifiek product of merk vragen. Ik begrijp hen soms niet en dan wordt men boos of zegt men dat men elders zal gaan. Maar ik vind deze manier toch safe; hiermee bescherm ik mezelf en de burgers. Eenieder hoop net als mij dat de situatie in het land helemaal normaal wordt, want ik weet niet hoe lang ik het zo vol ga kunnen houden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: