Horen van verdachten nu uitsluitend telefonisch

Naar aanleiding van de besmetting van een medewerker van de Parketwacht met het Covid-19 virus, geldt met ingang van maandag 27 juli, het volgende: De strafzittingen in eerste aanleg en in hoger beroep vinden zoveel als mogelijk voortgang. Echter zal het horen van verdachten uitsluitend telefonisch plaatsvinden. Op de zittingen zullen steeds aanwezig zijn de rechter(s), de vervolgingsambtenaar en de griffier.

Advocaten kunnen ervoor kiezen om bij het telefonisch verhoor van hun cliënt, aanwezig te zijn op de zitting, of op de plek waar de verdachte in detentie is. Advocaten die zich tussen 17 en 24 juli hebben opgehouden in de ruimte van de Parketwacht, wordt gevraagd zich niet naar het gerechtsgebouw te begeven. Indien nodig kunnen deze advocaten een collega vragen voor hen waar te nemen op de zitting. Publiek en pers worden vooralsnog niet toegelaten tot de zittingen.

Voor degenen die zich naar het gerechtsgebouw begeven, geldt dat de temperatuur in de halsstreek zal worden gemeten met een afstandsthermometer. Indien de temperatuur hoger is dan 37.5 graden Celsius, wordt betrokkene niet toegelaten. Een ieder die het gebouw betreedt, zal voorzien dienen te zijn van een deugdelijke mond- en neusbedekking, die opgehouden dient te worden zolang men zich in het gebouw bevindt. Bij het betreden van het gebouw dienen de handen ontsmet te worden met de beschikbaar gestelde sanitizer. Voorts dient een onderlinge afstand van 1.5 – 2 meter in acht te worden genomen.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de unit kanton straf op het telefoonnummer 427197 toestel 4260 en 4220, en via e-mail [email protected], alsook met de unit hof straf op het telefoonnummer 427197 toestel 4217 en 4227 en via e-mail [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: