Bronto Somohardjo: “Mijn vader beleidsadviseur? Fake news!”

Volgens de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, is de eerste prioriteit op zijn ministerie nu nog steeds en vooral volledig te inventariseren wat er is achtergelaten en overgenomen. “We zijn natuurlijk nu al achter een aantal dingen gekomen die niet prettig zijn, zoals een aantal duizenden mensen die in dienst genomen zijn de afgelopen 5 jaren, alleen al bij Biza. We hebben een paar contracten gezien, die ook niet echt geweldig zijn en zo meer. Maar onze prioriteit zal ook zijn de dienstverlening te verbeteren, en om daar meer over te zeggen heb ik zeker nog een weekje nodig. We zijn al vanaf maandag bezig met de quick scan”, zegt de minister.

Dagblad Suriname vraagt ook aan de minister of het waar is dat zijn vader benoemd zou zijn tot beleidsadviseur. Hij antwoordt lachend: “U gaat nog meer horen, maar nee hoor, dat is allemaal gewoon fake nieuws. Absoluut niet waar. Ook heb ik gehoord dat ik mensen de eerste dag heb weggestuurd en meer, maar het is allemaal niet waar. Fake news, dat is het, niets meer en niets minder. Nee, integendeel, voorlopig gaat het allemaal goed en rustig op het ministerie, alleen is het nu even 24/7 met het werk bezig zijn, want er is veel te doen. We voeren ook veel gesprekken met de mensen om alles goed in kaart te brengen, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met het grote werk om naar eer en geweten zaken op orde te hebben, zodat het volk tevreden kan zijn. En als er iets is dat de samenleving moet weten, zullen we geen moment aarzelen dat te laten weten ook”, zegt minister Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!