Zaak Rodney Cairo op 4 augustus weer voor de rechter

Rodney Cairo zegt vertrouwen te hebben in de Procureur Generaal en de politie, vooral nu hij wederom gedagvaard is voor 4 augustus in de zaak tegen 1 van de aangehouden verdachten die op de nacht van woensdag op donderdag 16 april zijn huis binnendrongen en in opdracht van het DNV hem bedreigden, mishandelden en een poging deden hem te ontvoeren.

“Ik moet daar weer alles vertellen wat er die bewuste dag is gebeurd, en ik heb vertrouwen in de PG en de politie, omdat ik heb gezien hoe hard de politie bezig was de zaak te onderzoeken. Voordat je het wist hadden ze al 1 van de mannen kunnen aanhouden, er waren nog twee aangehouden maar die twee bleken er niet bij betrokken te zijn. Maar al mijn spullen die ontvreemd waren zijn wel teruggevonden bij de ene die nu vastzit, en daar hebben ze ook wapens en andere zaken gevonden. Hij moet dus nu gaan vertellen wie en waar de anderen zijn, en anders moet mevrouw Veira komen vertellen waarom ze mensen heeft gestuurd en wie die mensen zijn.”

Volgens Cairo zullen de overige betrokkenen sowieso opgeroepen worden, en er zullen nogal wat namen vallen zoals van een hoofdofficier, die volgens Cairo zeker in problemen zal komen. “Hij heeft in een videocall kunnen bevestigen wie de mannen zijn, en dat betekent dat je veel meer weet.”

Cairo zegt heel goed behandeld te zijn geworden door de politie. “Ze hebben me zelfs thuis afgezet omdat ze zich zorgen over me maakten, dus ik mag niet klagen.” Cairo zegt niet bezig te zijn met criminele of onoirbare praktijken zoals Kenneth Sloote beweerd heeft, en Sloote heeft bij de rechter ook geen bewijzen van zijn beweringen kunnen overleggen. Sloote zei in het programma Bakana Tori dat Cairo zich met criminele zaken zou bezighouden, en dat hij kon aantonen dat Cairo naar Nederland geweest was in verband met zijn criminele activiteiten, alleen: Cairo is nooit naar Nederland geweest. “Hij zei ook dat mijn huis was ingericht als safehouse voor criminelen, wat hij ook niet heeft kunnen hardmaken en wat ook niet het geval is”

Cairo eiste via zijn advocaat een rectificatie, en die kwam wel, maar Sloote weigerde zijn verontschuldigingen aan te bieden en is dus volgens Cairo hem SRD 1000,= schuldig voor elke dag dat hij nalaat dat te doen, tot een maximum van SRD 300.000,=. Ook heeft hij geëist dat Kolonel Veira opgesloten moet worden voor wat ze hem heeft aangedaan, het betrof immers een missie van het DNV die bewuste nacht. Veira mist volgens Cairo iedere bevoegdheid tot de uitgevoerde actie, welke ze op eigen houtje ondernam. “Ze zal dus ook moeten instaan voor de consequenties,” zegt Rodney Cairo aan Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!