Niet de eerste keer dat NDP-regering spullen heeft weggedragen

Gajadien: ‘Ook na aftreden Wijdenbosch in 2000 zijn onregelmatigheden geconstateerd’

Het is volgens coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien niet de eerste keer dat er spullen zijn verdwenen na aftreden van een NDP-regering. In gesprek met Dagblad Suriname voert de VHP’er aan dat een soortgelijke situatie zich ook heeft gedaan bij het aftreden van de regering van president Jules Wijdenbosch in het jaar 2000. “Uit de gemaakte inventarisaties van toen werden ook veel onregelmatigheden ontdekt. Jammer genoeg zijn die zaken nooit uitgelopen tot een strafrechtelijk onderzoek”, benadrukt Gajadien. Hij drukt daarom alle ministers en vicepresident Ronnie Brunswijk op het hart drukt om zo snel als mogelijk een compleet grondige inventarisatie op hun departementen te plegen. Afhankelijk van het resultaat van de inventarisatie zal er volgens Gajadien gezamenlijk met het parlement gekeken moeten worden naar oplossingsmodellen om diepgaande onderzoeken mogelijk te maken. Volgens de VHP’er is vooral computermeubilair weggedragen bij verschillende ministeries. Maar om exact aan te geven is het resultaat van de inventaris nodig. Ondertussen roept de gemeenschap om de inschakeling van de politie om de mensen strafrechtelijk te vervolgen.

Verkoop dienstauto’s onmiddellijk terugdraaien

Naast het feit dat president Chandrikapersad Santokhi reeds op zijn eerste werkdag niet eens één computer en of printer op zijn  kabinet heeft aangetroffen en ook voertuigen zouden zijn verdwenen, stelde ook vp Brunswijk woensdag dat hij bij zijn eerste werkdag bij het regeringsgebouw ook geen enkele dienstauto’s heeft aangetroffen. Wat de verkoop van dienstwagens en andere transportmiddelen voor een grijpstuiver aan belangstellenden betreft, eist de parlementariër dat deze besluiten zo snel als mogelijk moeten worden teruggedraaid. Hij noemt hierbij ook de recente verkoop van een VW Amarok voor een spotgoedkope prijs aan ex-LVV-minister Rabin Parmessar. Degenen die deze voertuigen getaxeerd hebben moeten ook geïdentificeerd worden om tekst en uitleg te geven over hoe zij op deze spotgoedkope bedragen zijn gekomen. “Die zaken moeten duidelijk zijn”, aldus de politicus.

FR

error: Kopiëren mag niet!