Echtgenoot die vrouw en zoon met de dood bedreigde in vrijheid gesteld

“Ik wilde ze laten schrikken”

Mohamed K. zei afgelopen donderdag tegen de rechter dat hij zijn vrouw en zoon slechts wilde laten schrikken door met een houwer te zwaaien. De moeder en zoon verklaarden dat de man geroepen had dat hij ze wilde doodkappen. Mohamed ontkent dat hij zijn zoon wilde doodkappen. “Hij is groter dan mij en ik heb een gehandicapt been”, verklaarde de verdachte. Zowel moeder als zoon hebben aangifte gedaan tegen de vermeende bedreigingen. De vrouw heeft middels een brief aan het openbaar ministerie verzocht rekening met de man te houden, omdat zij niet werkt en er een minderjarig kind verzorgd moet worden. De officier van justitie achtte voldoende bewijsmiddelen aanwezig. Behalve de aangifte en de verklaringen blijkt dat de man een drinker is, die zonder aanleiding tekeer gaat tegen zijn huisgenoten.

Op 13 april, op de dag nadat hij terug kwam van het politiebureau, dreigde hij zijn vrouw te kappen en in stukken te snijden met de woorden “je dood is in mijn handen”. Volgens een buurtonderzoek is de man agressief na alcoholgebruik. De verdachte ontkent alle beschuldigingen. De officier van justitie merkte op dat de man het niet leert, omdat hij vaker in verzekering is gesteld. De laatste keer was in januari. De officier eiste 10 maanden waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Advocaat Harold Belfor merkte hierna op dat de man heeft toegezegd dat hij hulp zal zoeken voor zijn alcoholprobleem en vroeg om de verdachte te laten begeleiden door het Bureau Alcohol en Drugs. Belfor vroeg ook om rekening te houden met het verzoek van de vrouw, zodat de man voor het minderjarig kind kan zorgen. Mohamed zei in zijn laatste woord: “Ik zal het nooit meer doen”. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde de man tot 10 maanden waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en verbeurd verklaring van de houwer. De man zal tijdens zijn proeftijd begeleid worden. Door de lagere voorwaardelijke straf werd de man direct in vrijheid gesteld.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: