10 maanden voor steken buurtbewoner

Eldridge S. raakte op 8 april in een worsteling met iemand in de buurt, waarbij hij tweemaal uithaalde met een mes. Aan de rechter vertelde de verdachte dat hij voor zijn moeder naar de winkel liep en aan zijn rechterbeen geraakt werd door een voorbijrijdende auto. Het was het latere slachtoffer, dat iets verderop bij een inrit parkeerde. “Bij het ontwijken van de auto trapte ik op een scherp voorwerp langs de sloot”, vertelde Eldridge. Dit maakte de 19-jarige verhit. “Hij wachtte op me en ik liep naar hem toe.” Volgens de verdachte stak de bestuurder zijn hand in een tas om iets eruit te halen en er ontstond een worsteling. Twee getuigen hebben verklaringen afgelegd. Een gaf aan te hebben gezien dat de steken zijn toegebracht, de ander hoorde de dreigende taal van de verdachte. De officier van justitie gaf aan dat het om steken aan het linkerbeen en linkerborst ging en dat het erger had kunnen aflopen.

Andere versie
De versie van het slachtoffer klonk uit een voorgelezen stuk anders. Het slachtoffer zat voor de deur en de verdachte, die hem voorbijliep, vroeg hem waarom hij naar hem keek, waarna de ruzie ontstond. Uit een buurtonderzoek blijkt dat de verdachte niet gewelddadig is. Het toebrengen van zwaar lichamelijke letsels werd bewezen geacht. Advocaat Lesley Rodgers haalde aan dat zijn cliënt geen plannen had om aan te vallen en dat er niet opzettelijk is gehandeld. In zijn laatste woord  zei Eldridge dat hij geen plan had beraamd en dat zijn ouders altijd met hem praten. Rechter Lydia Ravenberg zei dat er geen sprake was van noodweer en of noodweerexces, omdat de verdachte zelf de confrontatie had opgezocht. “U hield het slachtoffer bij de kraag en zei ‘i wan sjie me djoek ie’? Dat is geen verdedigende houding. De rechter veroordeelde de verdachte tot 16 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Daarmee zat de rechter 2 maanden lager dan de eis van de officier, die bovendien 4 maanden voorwaardelijk had voorgesteld.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: