Rovers van vuurwapen penitentiaire ambtenaar veroordeeld tot 4 jaar onvoorwaardelijk

Twee verdachten Lionel C. en Dwight D. probeerden de rechter ervan te overtuigen dat ze beiden slechts een beperkt aandeel hebben in een berovingszaak, waarbij een penitentiaire ambtenaar van diens wapen werd ontdaan. Ook werd bij de onfortuinlijke ambtenaar zijn halsketting en bracelet afhandig gemaakt. Bij Lionel werd het wapen teruggevonden. Op de zitting van afgelopen dinsdag bleken de heren verklaringen af te leggen, die afwijken van eerder afgelegde verklaringen, stelde officier van Justitie, Jhinkoe. De officier zei dat Lionel C. toen had bekend. “Dan heb ik het niet goed verstaan”, reageerde Lionel C. De andere verdachte Dwight D. heeft vanaf het begin toegegeven bij de roof betrokken te zijn geweest. Hij zou ook aan Lionel SRD 3000 hebben gegeven uit de verkoopopbrengsten. Het vuurwapen heeft hij niet gezien, omdat hij de plek naar zijn zeggen al zou hebben verlaten. De officier van Justitie noemde de beroving “heel ernstig” en achtte de feiten ‘tezamen en in vereniging’ bewezen. Ze eiste voor Lionel C. 5 jaar onvoorwaardelijk en voor Dwight D. 4 jaar en 6 maanden.

Gedurende de zitting was de indruk dat Dwight een first offender is, vandaar dat zijn advocaat, meester Libretto, de 4½ jaar te hoog vond. Tijdens zijn laatste woord verraste de rechter de verdachte echter door hem eraan te herinneren dat hun wegen elkaar al eerder hadden gekruist en dat hij dus een bekende is van justitie. Rechter Nanhoe vonniste desondanks milder dan de officier had geëist, het werd 4 jaar voor Lionel C. en 4 jaar voor Dwight D.

RB   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: