PVP mist transparantie bij nieuwe regering

Roy Bhikharie, voorzitter van de Progressief Verheffende Partij (PVP), geeft de nieuwe regering het voordeel van de twijfel, maar plaatst daarbij ook zijn kanttekeningen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij dat de transparantie bij de nieuwe coalitiepartners VHP/Abop/NPS/PL veel te wensen overlaat. “Na de verkiezingen zijn er zoveel gesprekken geweest, zoveel geheimzinnigheid. Er werd steeds nadruk gelegd op een vreedzame overgang. Als je kijkt naar de manier hoe de 17 ministeries verdeeld zijn onder de 4 partijen, dan zie je duidelijk dat het gaat om hoe de koek te verdelen”, accentueert Bhikharie.

En die opstelling is niet wat het volk nodig heeft te midden van een ernstige crisis. De PVP-leider voert aan dat er ministers bekend zijn gemaakt zonder dat de 4 partijen gemotiveerd hebben waarom de keus uitging naar de specifieke personen. De parlementariër Mahinder Jogi heeft bijvoorbeeld publiekelijk zijn misnoegen geuit over de 2 ministers: Prahlad Sewdien en Amar Ramadhin. “We moeten niet alleen kijken naar iemands competentie, maar ook naar iemands achtergrond.”

Het regeerakkoord van de nieuwe regering spreekt Bhikharie overigens niet aan. “Als je fundament niet goed is, dan kan je geen huizen bouwen.” Zo ziet hij geen concrete plannen in het regeerakkoord, dat tot werkgelegenheid kan leiden om zodoende de productie te stimuleren. Ook het saneren van de staatsuitgaven komt in dit regeerakkoord niet tot uiting. Bhikharie brengt in herinnering dat vóór de verkiezing er gesproken is over het aanpakken van de ongegronde emolumenten van ambtenaren. Als dit werkelijk van de grond komt, heeft Bhikharie hoop, anders vreest hij dat herstel van de economie van Suriname moeilijk op gang zal komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: