Overheidssalarissen en vakantiegelden voor juli gegarandeerd

De regering Bouterse/Adhin heeft op de valreep besloten dat ambtenaren 50% loonsverhoging zullen krijgen. Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Ministers, waarna de resolutie is getekend door de toenmalige president Desi Bouterse. De resolutie is echter niet gepubliceerd in het Staatsblad en heeft daardoor nog geen rechtskracht. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking kijkt de regering-Santokhi/Brunswijk serieus naar dit valreep-besluit, omdat dit dan extra druk op de uitgaven zet voor de komende maanden. Tijdens een persconferentie gisteren voerde Ramdin aan dat de regering bezig is de noodzakelijke middelen voor juli, augustus, september zeker te stellen. Daarvoor worden er gesprekken gevoerd bij het lokale bankwezen, terwijl ook de Centrale Bank kijkt naar de middelen die er zijn. Ramdin benadrukte wel dat er ondertussen wel vooruitgang is geboekt voor wat betreft de uitgaven voor deze maand (juli). “Er is goed vooruitgang geboekt voor wat betreft juli, dus ik verwacht niet echt problemen voor wat betreft de maand juli”, benadrukte de bewindsman. De salarissen en vakantiegelden van overheidsambtenaren zullen ook op tijd worden gestort. Hij voegde eraan toe dat wat de afspraak met het CLO betreft, in overleg met de vakcentrale zal worden nagegaan op welke manier daaraan uitvoering kan worden gegeven. President Chan Santokhi is van plan om de vakbeweging in deze kwestie te horen en eventueel de aanhouding van deze verhoging met de CLO bespreken.

FR

error: Kopiëren mag niet!