Normalisatie openbaar vervoer in 2020 niet haalbaar

Dagblad Suriname verneemt uit betrouwbare bronnen dat er van het jaar geen normalisatie van het openbaar vervoer zal plaatsvinden. De bussen zijn sedert de derde week van maart 2020 in de garage. Het aantal Covid-besmettingen neemt ook steeds toe; de actieve gevallen staat op 402. Tot nu toe zijn 1.079 personen positief getest op Covid-19. Zonder het openbaar vervoer stijgt het aantal besmettingen in rap tempo. De verwachting is dat bij normalisatie van het openbaar vervoer de situatie uit de hand zal lopen.

Rawien Bajnath, adviseur van PLO, zegt tegenover Dagblad Suriname niet op de hoogte te zijn dat de overheid vermoedelijk van plan is om de bussen in de garage te houden. PLO heeft reeds aangegeven hoopvol gestemd te zijn met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum, en dat er goede voorstellen zullen voortvloeien voor zowel de bushouders als de passagiers. Tot nog toe is PLO niet uitgenodigd door de kersverse TCT-minister, Albert Jubithana, alhoewel PLO reeds een schrijven de deur heeft doen uitgaan om ontvangen te worden door de minister. Naar zeggen van Bajnath kan het niet zo zijn dat er geen verschil is tussen de vorige en huidige regering. “Als het openbaar vervoer niet genormaliseerd kan worden, dan dient de lockdownvergoeding op tijd uitbetaald te worden.” Bajnath wijst wederom op het fenomeen dat niemand klaagt over de pendelbussen waarin mensen als sardientjes zitting nemen. “Ik blijf erbij, als dat kan waarom heeft men dan problemen als we onze bussen inzetten? Wij hebben alle hoop gevestigd in de nieuwe regering.” PLO doet een beroep op de TCT-minister om alle nieuwe vergunningen in te trekken die recentelijk zijn uitgegeven op de trajecten zoals PL, PO, POZ, PHT, PSB, Lijn 8, en Lijn 9.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: