Nederlandse student met 40 cocaïne-bolletjes krijgt verlenging

De rechter-commissaris heeft op donderdag 16 juli de aanhouding van de 22-jarige Rafael V. rechtmatig geoordeeld. De aanhouding van de verdachte zal door het Openbaar Ministerie met 30 dagen worden verlengd. Dit bevestigt advocaat Vinay Moerahoe desgevraagd aan Dagblad Suriname. Zijn cliënt werd in het afgelopen weekend op de J.A. Pengel Luchthaven te Zanderij aangehouden met drugs in zijn bezit. De verdachte stond op het punt van vertrek. Hij was voor een korte periode naar Suriname gekomen met vakantie met de bedoeling het verboden spul te smokkelen.  Bij de visitatie viel Rafael door de mand toen 40 cocaïne-bolletjes in zijn onderbroek werden ontdekt. Gelijk na de ontdekking werd hij aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de Narcoticabrigade. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Rafael verklaarde dat hij voor een succesvolle deal Euro 1500 zou ontvangen van zijn opdrachtgevers. Dit is naar zeggen van de verdachte zijn tweede keer zijn dat hij cocaïne wilde smokkelen vanuit Suriname naar Nederland. De eerste keer is het hem gelukt door de controle te komen zowel in Suriname als in Nederland. Rafael bezit de Nederlandse nationaliteit en beweert dat hij student is.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: