Covid-geval niet bekend op Havo 4 en Havo 2

Op sociale media circuleren er berichten dat een havo-examenkandidaat besmet is geraakt met Covid-19. In dat bericht is echter niet aangegeven om welke havoschool het gaat. Dat maakt dat de bezorgdheid toeneemt bij de ouders en hun kinderen die op havo zitten. Het onderwijsministerie heeft hierover nog geen mededelingen gedaan. De onderdirecteur van Havo 4 reageert ten aanzien van een vermoedelijke Covid-geval op haar school als volgt: “Ik heb niets daaromtrent gehoord. We zijn normaal open”.

De Havo 2-student Jamiro Pink is eveneens niet op de hoogte van zo een incident. Tegenover Dagblad Suriname zegt hij dat het hem niet zou verbazen als het sociale mediabericht op waarheid berust. Hij had namelijk gewaarschuwd voor zulke scenario’s en hij had samen met andere studentenvertegenwoordigers een petitie aangeboden aan het parlement op 6 juli. Het ‘feestje’ ging echter gewoon door. “Ik heb heel hard geprobeerd dit te voorkomen, dus als we toch Covid-besmettingen krijgen bij de studenten is het heel jammer”, aldus Pink.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: