Bromfietser veroorzaakt aanrijding en duo rijder verliest het leven

De politie van het bureau Latour kreeg in de avond van woensdag 22 juli, omstreeks half negen, de melding van een aanrijding op de hoek van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg tussen een bromfietser en twee autobestuurders.

De auto’s werden bestuurd door Leendert A. en Winston V. De 51-jarige Hillery Westerloo liet daarbij het leven. Zij was duo rijder op de bromfiets, die bestuurd werd door Harold W.

Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen, dat de autobestuurder Leendert A. en de bromfietsers Harold W. over de Coesewijnestraat reden komende vanuit de richting van de Nieuw Weergevondenweg en gaande in de richting van de Duisburglaan. Harold reed daarbij op het fietspad met het latere slachtoffer Hillery Westerloo als duo rijder.

Gekomen ter hoogte van de kruising Coesewijnestraat en de Tyroneweg maakte de bromfietser een manoeuvre naar rechts met de bedoeling om de Tyroneweg in te gaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan het rechtdoorgaand verkeer op de Coesewijnestraat. Het rechtdoorgaand verkeer op dat moment waren de automobilisten Leendert A. en Winston V. Leendert A. kwam, zoals eerder aangegeven, vanuit de richting van de Nieuw Weergevondenweg terwijl Winston V. vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Door de manoeuvre van de bromfietser Harold W. ontstond er een aanrijding tussen hem en de autobestuurder Leendert A. Ten gevolge van die aanrijding belandde de bromfietser met zijn duo rijder Hillery Westerloo op de rijhelft van de tegenligger in dit geval de automobilist Winston V. Het gevolg was dat de bromfietser en duo rijder voor de tweede keer werden aangereden. Mevrouw Hillery Westerloo raakte daarbij zodanig gewond dat zij ter plaatse het leven liet.

Een ingeschakelde arts stelde officieel haar dood vast. Het ontzielde lichaam van mevrouw Westerloo is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen. De bromfietser is per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na de aanrijding is Leendert A. doorgereden maar het gelukte politieambtenaren van het bureau Flora om hem met de prowagen klem te rijden. Daarbij bleek dat Leendert A. onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Latour alwaar hij ter ontnuchtering werd opgehouden. Leendert werd na zijn ontnuchtering, op donderdag 23 juli, voorgeleid bij een hulpofficier van justitie die hem in verzekering stelde na overleg met het Openbaar Ministerie. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. De autobestuurder Winston V. is in het bezit van een geldig rijbewijs en is na verhoor heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!