Aviankoi, Jordan, Ramsukul en Aloema schuiven in DNA

Met de benoeming van Chandrikapersad Santokhi tot president, Ronnie Brunswijk tot vicepresident, Riad Nurmohamed en Krishna Mathoera tot ministers, zullen binnenkort 4 nieuwe leden aanschuiven in De Nationale Assemblee (DNA). Het gaat om Henk Aviankoi, Genevievre Jordan, Kishan Ramsukul en Ronny Aloema. Naast deze vier leden moet ook nog Ashwin Adhin, de gewezen vicepresident van de republiek Suriname, worden toegelaten en beedigd als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Adhin is de enige NDP’er uit Wanica die bij de afgelopen verkiezingen een parlementszetel wist te bemachtigen. Aangezien zijn ambt als vp niet toeliet dat hij tegelijkertijd assembleelid kon zijn, moest zijn toelating en beëdiging on-hold worden gezet. Voor Mathoera en Nurmohamed maakt de Grondwet wel een uitzondering. Voor een periode van ten hoogste drie maanden na de toelating tot het parlement, kan het ambt van minister en lidmaatschap van het parlement worden verenigd.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: