Milano Kontino streeft naar voetbalcompetitie in district Sipaliwini

De voorzitter van voetbalvereniging Lawa Voetballers in Paramarino, Milano Kontino, gaf in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij ernaar streeft om een eigen voetbalcompetitie voor het district Sipaliwini te draaien. De voorzitter van Lawa VIP uit Sipaliwini zegt dat er overal in het land gevoetbald wordt behalve in van zijn district. Volgens Kontino zou het moeilijk zijn om in het district zelfs te voetballen, maar hoopt wel dat er een plek in de stad is om de competitie te draaien met alleen ploegen uit dat district. Hij zei verder dat er tal van ploegen uit het district uitkomen in de verschillende competities. Enkele ploegen zijn Botopasie en Slee Junior. Kontino zei dat een paar spelers uit de nationale voetbalselectie ook afkomstig zijn uit het district Sipaliwini.

Lawa VIP is sinds het jaar 2010 lid van de Wanica Sport Oganisatie (WSO), maar heeft de afgelopen drie jaar niet meegedaan door een tekort aan financiële middelen. Kontino is sinds 2015 bezig met de ontwikkelingen rondom de Sipaliwini Sport Associatie (SSA). “Als je niet de juiste mensen of instanties hebt die je de juiste push moet geven lukt het niet”. Hij hoopt dat de huidige minister van Regionale Ontwikkeling en Sport er werk van maakt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: