Richa Chadha: De Hindi filmindustrie is opgedeeld in aardige en onaardige mensen

De dood van Sushant Singh Rajput leidde tot een debat over nepotisme in Bollywood. Velen beschuldigden grote Bollywood-beroemdheden ervan dat ze ‘sterrenkinderen’ prefereerden, waardoor het voor ‘buitenstaanders’ moeilijk werd om een ​​plaats voor zichzelf in de branche te veroveren. Actrice Richa Chadha is echter niet blij met het feit dat de dood van Sushant, in plaats van te praten over de mentale gezondheid van een persoon, heeft geleid tot ‘veel geklets over nepotisme’.

Sushant en Richa volgden de eerste dagen van hun carrière samen acteerworkshops. Voor Richa was de overleden acteur een vriend die op zijn fiets zou komen om haar op te halen voor de oefeningen.

Richa noemde het schuldspel en het trollen op sociale media van Sushant’s vrienden en vriendin na zijn dood ‘zielig’ en deelde: ‘Dit’ beschuldigen ‘bagatelliseert een zo ernstige situatie als deze en negeert gemakshalve de rol van mentale gezondheid. Wat zich na de tragedie ontvouwde, is een visuele weergave van wat we ‘chita par roti sekna’ noemen. Ik had nooit gedacht dat een metafoor zo letterlijk zou kunnen worden gebruikt. ‘

Richa Chadha vertelde in haar laatste blogpost verder over de Indiase filmindustrie en hoe deze is verdeeld tussen “aardige en onaardige mensen” en niet tussen “insiders en outsiders”. Ze gelooft in deze industrie die als voedselketen opereert: ‘Mensen zijn schurken als ze weten dat ze ermee weg kunnen komen’.

Volgens haar is het zelfs voor sterrenkinderen niet gemakkelijk. Die moeten namelijk omgaan met de rivaliteit binnen hun eigen clan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: