R Balki over nepotisme

De voortdurende discussie over nepotisme heeft veel facetten van de Hindi filmindustrie belicht. Terwijl sommigen zeggen dat sommige acteurs gemakkelijk kansen krijgen vanwege nepotisme, geloven anderen dat uiteindelijk alleen talent telt. Filmmaker R Balki, die onder meer films als Cheeni Kum en Paa heeft gemaakt, is van mening dat mensen dit onderwerp bespreken voor hun vermaak en niet over de fijnere punten praten.

In een interview met Hindustan Times erkende R Balki dat sterrenkinderen een voordeel hebben als het gaat om hun eerste keer op het scherm, maar hij wees er snel op dat acteurs als Ranbir Kapoor of Alia Bhatt een ongeëvenaard talent hebben.

‘De vraag is of ze (sterrenkinderen) een oneerlijk of groter voordeel hebben? Ja, er zijn voor- en nadelen. Maar ik zou een simpele vraag stellen: zoek een betere acteur dan Alia (Bhatt) of Ranbir (Kapoor), en we zullen daarna ruzie maken. Het is oneerlijk tegenover deze weinige mensen die waarschijnlijk enkele van de beste acteurs zijn, ‘zei hij.

De Shamitabh-regisseur voegde eraan toe dat het publiek niet graag naar acteurs kijkt die niet getalenteerd zijn, maar ‘soms willen ze ook sterrenkinderen op het scherm zien’.

‘Begrijp dat het publiek niet van acteurs zonder talent houdt’, zei hij. Balki was het ermee eens dat het voor een buitenstaander veel moeilijker is om het in Bollywood te maken en zei: “Dat is slechts de eerste kans die je krijgt, en dan moet je alleen overleven. Ik ben het ermee eens dat het voor een buitenstaander veel moeilijker is, maar talent krijgt de kans. “

error: Kopiëren mag niet!