Route en etappes van de Vuelta 2020

20 oktober 2020 – 8 november 2020 – De 75e editie van de Vuelta a España, de laatste Grand Tour van het jaar voor de wielersport, zal bestaan uit meer dan drie weken wedstrijd en 18 etappes over een afstand van bijna 3.000 km.

De wedstrijd begint in Irun in Baskenland na de afgelasting van drie etappes in Nederland als gevolg van de aanhoudende coronaviruspandemie en gaat vervolgens door Pamplona en Huesca. Na de oversteek naar Frankrijk gaat het peloton naar Aragon, volgt de noordelijke kustlijn van Asturië en Galicië en eindigt met een circuit in Madrid.

De etappes 15 en 16 die door Porugal worden georganiseerd, worden vervangen door Puebla de Sanabria en Salamanca, in Spanje.

De wedstrijd omvat vijf bergtopfinishes, een individuele tijdrit en vier sprintfasen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: