Mangre beloofde vóór de verkiezing free wifi op alle scholen

“Belofte maakt schuld”

De kersverse parlementariër tevens voorzitter van BvL/ALS, Reshma Mangre, heeft als nieuwkomer haar plek bemachtigd in het hoogste college van de staat. Zoals elke andere politici heeft Mangre ook wat beloften gedaan vóór de verkiezing. Zij beloofde zich onder andere in te zetten voor goed en betaalbaar onderwijs en “free wifi op alle scholen”. De praktijk wijst uit dat er na de verkiezing weinig overblijft van al de beloftes. De tijd zal uitwijzen of de scholen in Suriname voorzien zullen worden van internet voor de scholieren.

De Havo II student Jamiro Pink zegt aan Dagblad Suriname dat belofte schuld maakt. Hij vermeldt erbij dat hoe aantrekkelijk “free wifi op alle scholen” ook is, het kan bijdragen aan afleiding bij de studenten. En dat kan averechts werken. Met de Covid-19 omstandigheden waar veel van huis uit gedaan moet worden, is het juist wenselijker dat er naar een model gekeken wordt dat studenten internetfaciliteiten thuis kunnen krijgen in plaats van op school. Ook anno 2020 hebben tal van studenten geen toegang tot internet.

Elders in de wereld bestaat de trend al jaren dat scholieren toegang hebben tot internet. Schoolroosters, huiswerk, cijferlijsten en dergelijke worden namelijk online gedeeld. In het kinderrechtenverdrag is bovendien opgenomen dat elk kind recht heeft op een levensstandaard die toereikend is voor zijn lichamelijke, geestelijke, intellectuele, morele en maatschappelijke ontwikkeling. Zal Mangre die verandering in het onderwijs kunnen realiseren? Daarover heeft zij na de verkiezing nauwelijks over gesproken. De tijd zal uitwijzen hoe het daarmee zit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: