Directielid Faranaaz naar Santo Boma en Van Trikt naar PID

Directielid Faranaaz H. van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) was afgelopen dinsdagavond tijdens haar verhoor bij de politie onwel geworden. Zij werd met spoed, na een gesprek met haar internist, opgenomen in het ziekenhuis. Zij werd op vrijdag 17 juli ontslagen uit de ziekeninrichting en werd terstond overgebracht naar penitentiaire inrichting Santo Boma. Na de inverzekeringstelling overhandigde Faranaaz een doktersattest aan de politie dat geldig is tot 20 juli 2020 om vervolgens tijdens haar verhoor onwel te worden.

Faranaaz wordt aangemerkt als de derde verdachte, die verwikkeld is in de mega-malversatiezaak van de Centrale Bank van Suriname. Zij is een juriste in de functie van directeur Legal Compliance and International Affairs bij de CBvS. Ook tegen deze verdachte is contactbeperking gelast. Zij heeft advocaat Murvin Dubois in de arm genomen. In deze zaak is reeds eerder de ex- governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, aangehouden op 6 februari 2020. Hij zit al meer dan 5 maanden in arrest samen met zijn businesspartner Ashween Angnoe van Orion.

Van Trikt is op vrijdag 17 juli van politiepost Richelieu in Commewijne, alwaar hij in de sterkte was opgenomen, overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Geruchten deden de ronde dat hij op Richelieu veel privileges had. In het belang van het onderzoek is Van Trikt nu dus elders ingesloten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog meer koppen rollen in deze zaak, wordt er buiten beweerd.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: