Wereld Jonge Talentendag / Surinaamse talenten hun leraar/ guru

Het was gisteren 15 juli, Wereld Jonge Talentendag. Dagblad Suriname heeft hierover gesproken met de guru van Saathi Muziekschool, Kries Ramkhelawan en dans choreograaf Marlène Lie A Ling van Balletschool Marlene.

Guru Kries Ramkhelawan:

“ Als guru ben ik al 40 jaar bezig met onze Surinaamse talenten. Mijn boodschap naar hun toe is: blijf oefenen. Er is altijd wat te doen, gezien de huidige situatie moeten wij onze  creativiteit tonen, talent aanwakkeren en de tijd positief gebruiken. Bijvoorbeeld een hele poos bezig zijn met je mobiel kan voor stress zorgen en een negatieve invloed hebben. Voor de leerlingen van Saathi Muziekschool is het voorlopig thuis blijven oefenen. De leerlingen krijgen wel met beperking en met inachtneming van de maatregelen gebruik te maken van de studio. Verder doen wij selectief ook videolessen. Onder normale omstandigheden biedt de muziekschool gelegenheid om zich verder te ontwikkelen middels zang, dans, toneel en andere lessen” aldus de guru

Dans choreograaf Marlène Lie A Ling:

“Talent hebben alle jongeren; wij helpen ze het te ontdekken en te ontwikkelen zodat ze ten volle kunnen genieten van hun eigen keuze. Elke dag zien we weer nieuwe talentvolle jongeren die fantastische prestaties leveren op elk gebied. De liefde en het geloof dat je het kan zijn van groot belang. Wij geven online lessen en ik heb een balletklas met kinderen in de leeftijd 10,11 en 12 jaar die thuis zo gedisciplineerd oefenen dat ze een klas zullen “springen” dit jaar en nu het examen mogen doen. Wij hebben genoeg Ballettalent in Suriname  ik feliciteer alle jongeren met deze dag en wens ze allemaal  een liefdevolle en talentvolle dag en toekomst toe” aldus de dans de choreograaf.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: