Zittingstermijn NJP, onder leiding van Kelvin Koniki, verstreken sedert februari

Nog geen zicht op nieuwe NJP-verkiezing

De zittingstermijn van de leden van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP), onder leiding van Kelvin Koniki, is verstreken in februari 2020. In juni 2017 waren 29 jeugdparlementariërs geïnstalleerd in de 5 vaste commissies: Voorlichting & Media, Sport & Recreatie, Sociaal Welzijn & Maatschappelijke Zaken, Nationale & Internationale Betrekkingen en Onderwijs & Ontwikkeling. Op grond van het NJP-staatsbesluit dienen er om de 3 jaren nieuwe jeugdparlementariërs gekozen te worden. Echter, wanneer er nieuwe NJP-verkiezingen gehouden worden, is niet duidelijk.

Binnen deze zittingstermijn is het er overigens niet rooskleurig aan toegegaan. Zo is er bijvoorbeeld weinig terechtgekomen van het voornemen van het NJP om op elke eerste en derde zaterdag van iedere maand te vergaderen. Bij de meeste vergaderingen vormde quorum een probleem. Op den duur werden er geen vergaderingen meer belegd. Dit is niet geheel aan de jeugdparlementariërs te wijten; vaak werden er geen middelen vrijgemaakt door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken om de vergaderingen te organiseren, de reshuffeling op dit ministerie werkte ook stagnerend voor het NJP, en ook de remuneratie van de NJP-leden werden te laat uitbetaald.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: