‘Veel mensen nemen Covid-19 nog steeds niet serieus’

Het is veel burgers opgevallen dat niet eenieder het belang inziet om de Covid-19 maatregelen in acht te nemen. Een burger gaf aan dat zij gevallen heeft meemaakt, waarbij medeburgers vaak genoeg haast hebben en dan geen rekening houden met de sociale afstand van 2 meters en het ophebben van een mond- en neusbedekking. “Ik heb een geval meegemaakt waar iemand vond dat het heel snel is en dat zijn kap in de auto lag. Het is ook even snel dat het virus in het systeem komt en je leven kan veranderen”, benadrukt de burger.  Ook geven bepaalde winkeliers aan dat deze simpele stappen vaak niet in acht  worden genomen. Tijdens een gesprek gaf een winkelier aan dat zij vaak genoeg de bezoekers erop moet wijzen dat zij een mondkapje verplicht op moeten hebben alvorens zij de zaak binnenstappen. Ook moet steeds herhaald worden dat de mensen afstand van elkaar moeten nemen. “We hebben al zoveel gevallen, dus het is heel belangrijk dat men op zijn eigen veiligheid let. Als wij samen werken, kunnen wij de strijd zeker overwinnen”, aldus de winkelier.

“Om eerlijk te zijn, deed ik mijn mondkapje vaak genoeg ook niet op, aangezien ik dat niet als zo belangrijk zag vanwege het al houden van de 2 meters afstand. Maar ik heb gemerkt dat ik uiteindelijk geen goed voorbeeld geef aan onze medemens en vooral de kinderen”, zegt een andere burger. “Niet alleen bij de winkel, maar bijna overal heb je deze gevallen. Ik heb ook gevallen meegemaakt, waarbij burgers tekeergaan tegen mensen, wanneer ze erop gewezen worden de maatregelen in acht te nemen. Je hoort vaak genoeg van ‘ja is niet jouw leven of jouw belang, dus liever bemoei je niet’, of ‘wie ben jij om dat te zeggen’. Ik vind de reacties niet netjes, want als een persoon het virus heeft en niet weet, kan hij of zij door onverantwoordelijkheid het automatisch overdragen aan een ander zonder het te weten. “Ik weet dat wij niet ervan houden dat anderen ons dingen zeggen of leren. Maar om deze conflicten te voorkomen, adviseer ik eenieder om op zichzelf te letten en dat zij de maatregelen ook als prioriteit zien als ze over straat gaan of gezamenlijk zijn. Het schuilt in een klein hoekje. Je kan het zelfs verwachten van wie je het niet eens denkt”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: