PCS-patiënt gaat gewapend met illegaal wapen naar winkel

De politie van Munder kreeg afgelopen weekend een melding betreffende schoten die gelost waren voor een winkel op de hoek van de Kashmir- en de Portugalstraat. Uit het onderzoek blijkt dat enkele mannen kort voor het schietincident zaten te bordelen voor de winkel. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling met de man die een PCS-patiënt is. Hij ging naar huis en kwam gewapend met een illegaal vuistvuurwapen terug bij de winkel om zijn tegenstander neer te schieten. Het gelukte de mannen om deze patiënt te ontwapenen. Er zijn daarbij twee en of meer schoten gelost. De politie tast nog in het duister wie met het wapen geeft geschoten. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan.

Na de melding, toen de politie ter plaatse verscheen, was niemand op de plaats van het delict. Partijen waren voor de komst van de politie vertrokken. Het gelukte de politie na bekomen informatie om het voertuig waarmee de mannen de plaats hadden verlaten klem te rijden. In dit voertuig zaten vier mannen. Het viertal werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, ook de man die het wapen van huis had gehaald werd opgebracht. De politie heeft het voertuig doorzocht en er werd een gasbuks aangetroffen. Echter is dit niet het wapen waarmee de schoten zijn gelost. De politie is bezig met het onderzoek. Na verhoor en afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij heengezonden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: