NJP trekt zich niets aan van voornemen opsplitsing ministerie Sport- en Jeugdzaken

Sinds de nieuwe coalitiepartijen (VHP/Abop/NPS/PL) in de afgelopen maand kenbaar hebben gemaakt om het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op te splitsen, is het opvallend dat het instituut dat onder dit ministerie valt, het Nationaal Jeugd Parlement (NJP), tot nu toe niets hierover heeft gezegd. Sportzaken wordt ondergebracht op het ministerie van RO, terwijl Jeugdzaken deel zal uitmaken van het ministerie van Arbeid. In tegenstelling tot de 29 jeugdparlementariërs hebben enkele jeugdambassadeurs wel hun bezorgdheid geuit over het opheffen van Sport- en Jeugdzaken. Een scholier zegt tegenover Dagblad Suriname dat het niet vreemd is dat de jeugdparlementariërs stil zijn. “Ze komen al niet op voor de jongeren, en nu komen ze niet eens op voor zichzelf. En dat is triest. Liever doekt de regering het NJP ook op dan besparen ze ook wat centjes”, luidt de mening van deze scholier.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: