OAS secretaris-generaal verzoekt Permanente Raad voor Guyana bijeen te roepen.

Te midden van de aanhoudende bezorgdheid over de verkiezingscrisis in Guyana vraagt de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, om een vergadering van de Permanente Raad van het orgaan over de situatie.

Almagro heeft de voorzitter van de Permanente Raad, Luis Fernando Cordero Montoya, schriftelijk om steun gevraagd om een vergadering van de Permanente Raad bijeen te roepen “om de situatie van het verkiezingsproces in Guyana te bespreken”.

De OAS heeft het proces nauwlettend in de gaten gehouden en heeft talrijke verklaringen afgelegd waarin wordt opgeroepen tot naleving van de hertellingsresultaten en waarin bezorgdheid wordt geuit over partijgebonden verkiezingsfunctionarissen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: