Jong Surinaams talent Aman Phagoe lanceert album

Aman Anand Phagoe is een van de jonge Surinaamse talenten. De 16 jarige heeft zijn eerste  album uitgebracht. In een interview met Dagblad Suriname geeft hij mee “Ik heet Aman Anand Phagoe. Ik ben de jongste thuis en ik heb een oudere broer, Akash Anand Phagoe, die mijn beste vriend is. Ik studeer nog steeds en zit in de 4e klas van Mulo Botromanki school. Op 4 juli 2020 heb ik mijn verjaardag mogen vierenem ook de launch gehad van mijn eerste CD met 11 nummers van wijlen Legend Mohammed Rafi. Mijn CD heet “A Tribute to Mohammed Rafi”. De nummers zijn opgenomen in de studio van mijn Guru. Ik had het voorrecht om deze liedjes te zingen onder toezicht van Guru Shree Kries Ramkhelawan. De keuzes van de liederen zijn gemaakt in samenspraak met hem. Het is mijn droom om in de toekomst een volwaardige zanger te worden en mijn eigen onderneming te hebben, zoals Guru Shree Kries Ramkhelawan. Kinderen die zich bezighouden met studeren van muziek, doen het beter op school, dus mijn boodschap is dat kinderen zoveel mogelijk ook muziek studeren of maken. Ik ben ook te volgen op Instagram als dsk_aman, op Facebook en Youtube als Aman Phagoe” aldus Aman. Het nieuwste album telt 11 nummers waaronder “Tum ne mujhe dekha” en “Janewalo zara”. De 16 jarige is vanaf 2015 geregistreerd bij Saathi Music School. Het eerste jaar mocht hij deelnemen aan het Year Closing Concert in Theater Thalia. Daarnaast heeft hij ook twee audio- en video-opnamen gemaakt van de nummers “Tiem Tiem karti ayi Divali” en “Awo sabhi milke gawo”. Hij heeft ook mogen optreden voor groot publiek bij verschillende evenementen,  waaronder tijdens het bezoek van de Indiase President in 2018, samen met Saathi en de multiculturele groep Baisabingi. In 2018 heeft hij deelgenomen aan Youth Vocal Contest, die werd gehouden in Trinidad & Tobago tijdens de Divali Nagar door The National Council of Indian Culture (NCIC). Hierbij is hij op de 4de plaats komen te staan.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: