Joe Bidens kandidaten voor vice-presidentschap

Geconfronteerd met economische onrust, veroorzaakt door een eens in de eeuw pandemie, zoekt de Democratische presidentiële kandidaat Joe Biden naar een lopende partner die vanaf de eerste dag een volwaardige partner zal zijn in het regeren. Voormalig vicepresident Biden wil tegen 1 augustus zijn keuze bekendmaken.

In maart heeft Biden gezworen een vrouw te selecteren als zijn running mate. Terwijl vrouwen al eerder zijn verschenen als presidents- of vicepresidentskandidaat op partytickets, heeft nog nooit een vrouw als vicepresident gediend.

De zoektocht begon met een lijst van meer dan een dozijn potentiële kandidaten, allemaal vrouwen. Onder de groep die nog steeds in stelling zijn Sen. Kamala Harris van Californië, Sen. Elizabeth Warren van Massachusetts, vertegenwoordiger Val Demings van Florida, Atlanta Mayor Keisha Lance Bottoms en Susan Rice, nationale veiligheidsadviseur onder President Barack Obama.

De burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, leidt de doorlichtingsteams met voormalig Connecticut Sen. Chris Dodd, Delaware Rep. Lisa Blunt Rochester en voormalig Biden-adviseur Cynthia Hogan.

De landelijke protesten tegen racisme, onrechtvaardigheid en politiegeweld hebben het denkproces rond de zoektocht naar een running mate beïnvloed. De finalisten zijn nu bijna allemaal vrouwen van kleur, behalve Warren.

Mensen met kennis van Biden’s doorlichting hebben de publicatie van een shortlist afgewezen. “Degenen die praten weten het niet en degenen die het weten praten niet,” vertelde Andrew Bates, een woordvoerder van Biden, aan de Associated Press.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: