Eigenaar Asian Bridal over huidige situatie en Indiase kleding

De huidige situatie, de corona pandemie, heeft eveneens haar effecten op de verkoop en import van Indiase klederdracht. In de normale situatie voorzien Surinamers zich ook van de nieuwste en modieuze Indiase klederdrachten bij een goede gelegenheid. In een interview geeft de eigenaar van Asian Bridal, Miyan Sarfuddin, het volgende mee: “Momenteel zijn er geen feestjes zoals de hindostaanse huwelijken, mundan, dus er is weinig aan verkoop. De huidige situatie heeft als gevolg dat de aangelegenheden nu slechts in familieverband plaatsvinden. Voor de winkel hebben wij aanpassingen, ook wij nemen de covid maatregelen in acht zoals het desinfecteren van de handen en mondkapjes dragen. De klant is koning maar gezien de situatie mag niet elk kledingstuk gepast worden, we zijn selectief bij zekerheid van het kopen. Daarnaast hebben wij een kleermaker rechtstreeks uit India. Klanten kunnen momenteel bij ons ook terecht met hun stoffen voor westerse kleding. Zodoende hebben wij ook de specialiteit in het klaarmaken van uniformen voor de leerkrachten en mulo school leerlingen,” aldus Sarfuddin. Het importeren van Indiase kledingstukken is voorlopig stopgezet en naar zeggen van de eigenaar zijn de dulhin/ wedding/huwelijkskledingstukken goed bewaard en op aanvraag beschikbaar voor de klant.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: