“Ik sprong van blijdschap”

“Ik sprong van blijdschap toen ik het nieuws kreeg dat de markt weer opengaat. Daardoor kan ik meedoen met de verkoop en zo weer verdienen”, zegt een standhouder aan de krant. De standhouder hebben bericht gehad dat de markten vanaf maandag wil zullen opengaan. De standhouder gaf verder aan dat zij vanaf de sluiting van de markt niets heeft kunnen verdienen. “Ik kon helaas niet als andere standhouders langs de straat en in de buurt verkopen. Ik verkoop namelijk vlees en die moet 1 maal 24 uren koel gehouden worden. Dus met een koelbox rondrijden leek helemaal niet handig en zou ook uitgaven betekenen. Maar ik hoef nu niet meer uit te geven en kan gerust meedoen aan de verkoop”, zegt een andere standhouder. Hij benadrukt dat hij in de tijd van de lockdown veel meer heeft moeten uitgeven. “Ik moest van locatie naar locatie gaan, maar ook bij het leveren werd het moeilijk. Als je dan op een locatie bent, moet je dan zorgen dat je in de schaduw bent. Ik was in ieder geval geen voorstander om in de auto te blijven zitten of een airco aan te maken voor vijf tot zes uurtjes. Een nicht van mij kan nu ook meedoen aan de verkoop, want ook zij had dezelfde problemen tijdens de lockdown. Zij verkoopt namelijk gebakjes en belegde broden. Hoe zij geen kast heeft om haar spullen te presenteren aan de verkopers, zit zij al die maanden thuis. Geen enkele broodjesverkoper zou brood vanuit een autokofferbak willen verkopen en ik denk ook niet dat consumenten het zouden willen kopen. Dat lijkt niet professioneel. Met zoveel gevallen in Paramaribo hoop ik dat eenieder zich kan houden aan de maatregelen. Wij moeten uiteindelijk leren leven met de toestand waarin we nu zitten. Ik hoop en ben benieuwd hoe de verkoop vandaag zal aflopen. Ik kijk uit naar een geslaagde dag”, zegt een andere standhouder tot slot. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: