Centrale Markt heropend

De Centrale Markt Paramaribo heeft na een lange periode van sluiting vandaag de deuren wederom opengegooid. Dit besluit werd afgelopen vrijdag door de marktleiding genomen nadat de standhouders dreigden met acties. In verband hiermee werd de markt het afgelopen weekend onderworpen aan een schoonmaak en werden standjes hier en daar ook opgefrist en geverfd. Sinds 14 maart zitten de standhouders met de handen in het haar nadat de overheid vanwege de uitbraak van het Coronavirus in het land, besloot om alle openbare markten per direct te sluiten. Ondanks dat de markt gesloten was en de standhouders geen inkomen hadden, werden zij echter toch verplicht om het standgeld door te betalen. Een groot deel van de mensen heeft ook niets ontvangen uit het noodfonds dat door de overheid is opgezet om getroffenen te ondersteunen. Ook pogingen van de mensen om enkele maanden terug langs de Jodenbreestraat te verkopen, waren van korte duur. Veel mensen kozen er daarom voor om landelijk langs de straten hun producten uit te stallen. “Natuurlijk gaan wij de Covid-19 maatregelen in acht moeten nemen, maar ik ben blij dat ik nu tenminste weer kan verdienen”, zegt een standhouder aan de krant.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: