BPMO noemt last minute elektronische beveiliging minister Ferrier “diefstal”

De Bond Personeel Ministerie Onderwijs (BPMO) noemt de last minute toezegging voor de elektronische beveiliging van de residentie van de Onderwijsminister Lilian Ferrier “diefstal”. Tegenover Dagblad Suriname zegt Guno Sabajo, voorzitter van BPMO, dat er geen betere term bestaat om dit tafereel aan te duiden. De minister krijgt voor de beveiliging SRD 27.125 waar uiteraard het volk voor moet neertellen. BPMO timmert al een poosje aan de weg om de minister te herinneren over de rechten van het personeel. Zo zijn huldigingen van ambtenaren keer op keer uitgesteld vanwege ‘moni no de’.

“BPMO zal zich hiertegen verzetten indien blijkt dat die SRD 27.125 uit de begroting van het ministerie wordt gedekt.” Sabajo is van mening dat de nieuwe regering dit terug moet draaien. “We vragen ons af of het om een pand gaat die tot CBvS behoort om het verdampte geld te bewaken”. BPMO vindt het bizar dat Ferrier ineens behoefte heeft aan elektronische beveiliging van SRD 27.125. Sabajo attendeert dat de afdeling Administratieve Diensten op dit ogenblik zonder inkt voor de machines en papier zit. De motto van Ferrier dat het kind centraal staat, ziet BMPO overigens niet terug in de praktijk.

“Welk project om onderwijs op een hoger niveau te brengen, heeft deze minister afgerond in haar periode? Geen enkele! Ze heeft niets betekend voor het onderwijs.” Het 11-jarig basisonderwijs bijvoorbeeld zit vol hiaten die niet opgelost kunnen worden; de leermethode en gebrek aan lesmateriaal vormen nog steeds een probleem. Daarom betreurt Sabajo het dat dwars door alles eigen belangen voorop worden gesteld. BPMO geeft aan minister Ferrier nimmer te zullen missen. “Deze minister heeft nooit affiniteit gehad met haar personeel”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: