PPP vraagt om de verwijdering van Lowenfield

-Ali bestrijdt aanval op de democratie, de wil van het volk…

De Progressieve Partij van het Volk van de oppositie (PPP) voegde op zaterdag haar stem toe aan oproepen om de Chief Election Officer (CEO) Keith Lowenfield te ontslaan wegens insubordinatie, terwijl haar presidentskandidaat Irfaan Ali hem beschuldigde van het ontkennen van het Guyanese electoraat van hun democratisch verkozen regering.

“Dit is een aanval op de democratie. Dit is een aanval op de rechtsstaat. Dit is een aanval op ons collectieve intellect. En, natuurlijk, is dit een aanval op de wil van het volk,” zei Ali in een videoverklaring.

Ali sprak over het meest recente rapport van Lowenfield waarin hij een verzoek negeerde om de nationale hertelling van de stembiljetten te gebruiken die bij de 2 maartpeilingen werden gegoten om een eindrapport over de peilingen in te dienen. In plaats daarvan rapporteerde hij nieuwe resultaten, met 236.777 stemmen voor APNU+AFC, 229.330 stemmen voor de PPP/C en 5.091 stemmen voor een gezamenlijke lijst van drie nieuwe partijen. Het is onduidelijk wat zijn berekening heeft opgeleverd, hoewel de cijfers gebruik lijken te maken van de nu in diskrediet gebrachte stemmen van Clairmont Mingo voor Regio Vier.

Bron: Stabroek News

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: