SVB niet afhankelijk van Sport- en Jeugdzaken

De nieuwe regering is van plan om het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op te splitsen in twee directoraten. Het Directoraat Sport gaat naar Regionale Ontwikkeling en Jeugdzaken wordt ondergebracht bij het ministerie van Arbeid. De voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath, gaf in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat de FIFA niet meewerkt dat het politiek invloed heeft op het beleid van de verschillende voetbalbonden die aangesloten zijn bij de FIFA. Hij zei verder dat het ministerie wel een goede verstandhouding in het algemeen had met de bond. De voorzitter is er wel voorstaander van dat sport onder een apart ministerie zou moeten vallen. In het jaar 2010 werd het ministerie wederom opgezet voor verdere ontwikkeling van de jeugd. “Als er geen ministerie meer bestaat, mag je verwachten dat er minder aandacht besteed zal worden aan sport opzich”. De SVB is niet  afhankelijk van het ministerie en heeft ook geen subsidies ontvangen. Het voetbal wordt volledig bekostigd door de SVB zelf. Dit omdat het belangrijk deel van de financiën om de sport te kunnen financieren afkomstig is van de FIFA. De voorzitter hoopt wel dat sport goed aandacht krijgt, omdat het er anders uit zal zien als het ministerie ophoudt te bestaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: