Ronnie Brunswijk schrijft driemaal geschiedenis: Ook kortst zittende voorzitter DNA

Ronnie Brunswijk schreef recent geschiedenis door als eerste persoon uit de marrongemeenschap voorzitter te worden van De Nationale Assemblee (DNA). Wanneer de Abop-voorzitter op maandag 13 juli tot vicepresident wordt gekozen, zal hij wederom geschiedenis schrijven als de eerste vp van marron-komaf. Echter, zal Brunswijk tegelijkertijd voor de derde keer de geschiedenisboeken ingaan. Ditmaal als de kortst zittende voorzitter van de DNA. Brunswijk werd op 29 juni bij acclamatie gekozen tot voorzitter van het hoogste collega van Staat en zal bij zijn installatie op 16 juli, precies  17 dagen in functie zijn geweest. In de galerij zal conform protocol wel de foto van Brunswijk worden onthuld en bijgezet en zal hij hierdoor ook prijken aan de muur van gewezen Assembleevoorzitters. Zijn partijgenoot Marinus Bee wordt dan zijn opvolger als assembleevoorzitter. Daarvoor zullen wederom weer verkiezingen binnen het parlement moeten worden gehouden. Dew Sharman fungeert tot dan als voorzitter, terwijl Gregory Rusland opschuift tot fungerend DNA-vicevoorzitter. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: