Potentiële olierijkdom voor de kust van Guyana

Guyana, een van de armste landen van Zuid-Amerika, zou een van de rijkste landen ter wereld kunnen worden sinds ExxonMobil oliereserves heeft ontdekt die mogelijk meer dan $ 100 miljard waard zijn.

Het olieveld dat ExxonMobil vijf jaar geleden ontdekte, ligt ongeveer 200 km voor de kust van Guyana, een land met 780.000 inwoners in het noordoosten van Zuid-Amerika.

De olie is van de zeer begeerde lichtzoete ruwe oliesoort en is gemakkelijk te bereiken. Sommigen zeggen dat Guyana in het midden van dit decennium al meer olie per hoofd van de bevolking uit de aarde zou kunnen pompen dan zelfs Koeweit.

Voor het lopende jaar heeft de regering in Georgetown een pre-coronavirus prognose van de olie-inkomsten in de buurt van 300 miljoen dollar uitgegeven. De ambassadeur van de V.S. aan het land zei dat Guyana het ,,rijkste land in het halfrond en potentieel het rijkste land in de wereld” kon worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: