Jongeren doen massaal mee met groene tekenwedstrijd

Yaris Toredjo (1e plaats), Difaino Burnet (2e plaats) en Anevay Braam  (3e plaats)  zijn de winnaars van de tekenwedstrijd die de Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft georganiseerd voor de zesde klassers van de lagere school.

De tekenwedstrijd werd georganiseerd tussen 9 juni en 30 juni 2020. Volgens Rubia Berghout, vrijwilliger bij de stichting was het doel leerlingen van de zesde klassen op een positieve manier bezig te houden gedurende de lockdown.  `De leerlingen zaten op dat moment thuis en we wilden ze bewust laten nadenken over actuele vraagstukken en dit op hun eigen manier laten vertalen´, aldus mevr. Berghout.  In totaal hebben 62 leerlingen uit Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne, Nickerie en Marowijne een tekening opgestuurd voor deelname aan de wedstrijd. Volgens de heer Ramdjan, project coordinator van SuReSur, is de deelname boven verwachting geweest. `Er zijn van enkele scholen zelf leerkrachten geweest die de tekenwedstrijd als opdracht mee gaven aan hun leerlingen zodat die thuis een educatieve en positieve bezigheid hadden.  Ramdjan geeft verder aan dat ook van leerlingen van de mulo en middelbare scholen contact hebben gemaakt om te vragen als ze ook een tekening mogen opsturen. Dit vind hij een goed teken, omdat het laat zien dat de jeugd toch aardig bewust is als het gaat om het milieu. Daar kunnen de volwassenen volgens Ramdjan nog wat van leren. De ingezonden tekeningen zijn geplaatst op de facebook pagina van de stichting en de winnende tekeningen zullen gebruikt worden in de communicatie van de stichting naar de samenleving toe als het gaat om de awareness rondom het milieu en recyclen op gang te brengen.

De top 10 inzendingen zijn

Naam School   Leeftijd Score  
Yaris Afaka School     9.00
Difaino Burnet St Thomas van Aquino   11 8.80
Anevay Braam Petrus Donderschool   11 8.67
Altagracia kwasiba St.Elisabeth2   12 8.50
Zoureena van der Clous St. Bernhardusschool     8.50
Darshanie Balwantsingh. O.S. Zeedijk   12 8.33
Difaino Burnet St Thomas van Aquino   11 8.33
Rishana Fitz-James       8.33
Thornhill Calleigh O.S. Stolkbuiten   12 8.17
Rambaros Sneha       8.00
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: