Asgar Koster lanceert allereerste reggae album

De Surinaamse hip-hop zanger, songwriter, Koster, realiseert vandaag zijn lang gekoesterde wens middels zijn album Good Times. 10 juli is de lanceerdatum van deze allereerste reggae album van zijn hand. Multi-instrumentalist en muziekproducent ASKO had al jaren dit plan op zijn ‘bucketlist’. Een reggae-riddim met een keur van topartiesten, die voornamelijk zelfgeschreven nummers op geheel eigen stijl inzingen. Hierbij zijn er veertien (14), uit een groep van ruim 25 artiesten of artiest groepen gerekruteerd. Het gaat om artiesten uit de Surinaamse muziek-scene en daarbuiten. In een interview met Dagblad Suriname zegt Koster: “we leven momenteel in een niet zo een mooie tijd maar laten we ons focussen op de goeie momenten. Dit is wat ik tracht duidelijk te maken middels de titel van mijn album. Er staan nog voldoende nationale en internationale projecten, inclusief enkele interessante collaboraties, in de planning. Het ziet er in elk geval naar uit dat dit wel het eerste, maar zeker niet het laatste reggae project is,” aldus de artiest. De artiesten die hebben gewerkt aan het album zijn, Kenny B met ‘Go Fii’, die zijn visitekaartje afgeeft met dit full Okanisi Tongo gezongen nummer. Hij is de eerste geweest die werd benaderd. Andere artiesten zijn Damaru in collab’ met Poppe, Tjatjie ‘Tafaa’ co-singer Eugene Main maant geliefden aan het op Gods tijd te doen in ‘Slow Down’; Raff Chanco, Benaissa popt-op als zesde op dit album met ‘Beter Als Hij’; Smooth Rachel Stakel ter ere van haar eigen moeder met ‘Mama’; de rasechte reggaerocker Roberto Zeeuw vanuit dushi Korsow met ‘Sondro Yu’; Jah Reflection durft het met succes aan met ‘Dya Dya Uma’; Benjamin Fayah flowt heerlijk met ‘Voor Mij’; Dwayne Lace, Lorainne Berggraaf; Serry Schenkers met ‘Hoeveel’. De afsluiting wordt gedaan door Danitsia Sahadewsing met ‘Toxic Love’.

Khoesiaal P

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: