Surinaamse banken kampen met een tijdelijk cash voorraadprobleem in Surinaamse Dollars (SRD)

Paramaribo, 9 juli 2020

De Surinaamse banken kampen met een tijdelijk cashvoorraadprobleem in SRD’s. Hierdoor kunnen de Automatic Teller Machines (ATM’s), onvoldoende worden aangevuld en moeten er beperkingen worden opgelegd bij contante opnames in de bank. De beperking houden onder andere in:

1. Het beperken van de dag opnamelimiet bij de ATMs;
2. Het beperken van contante opnames bij de kassa’s in de bank;
3. Beperkte bevoorrading van de ATM’s.

Banken betreuren deze overmachtssituatie en de irritatie die dit bij de klanten veroorzaakt.

De banken werken nauw samen met de Centrale Bank van Suriname aan een oplossing voor dit probleem en verwachten dat in de 2de helft van de maand juli, de resultaten hiervan al merkbaar zijn.

Deze schaarste aan contante SRD’s heeft geen consequenties voor de girale beschikbaarheid van SRD’s. Het lokale SRD interbancaire betalingsverkeer heeft normaal voortgang; er zijn geen beperkingen op girale overmakingen.

Wij adviseren en doen een beroep op u, om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, ewallets en POS-betalingen. Deze gratis betaaloplossingen die al geruime tijd door de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) worden gepromoot, ondervinden geen gevolgen van het cash voorraadprobleem. Ook doen wij een beroep op de winkeliers, om de POS-betaalmogelijkheden aan de klanten beschikbaar te stellen en aan te bieden.

Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor dit ongerief en werken samen met de Centrale Bank van Suriname aan een spoedige oplossing.

Voor specifieke vragen, bevelen wij u aan om contact op te nemen met uw huisbank.

Het bestuur

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: