Resultaten Peilingen Brunswijk, Versoepeling en nieuwe regering

————————————————————————————————————

Onze eerste peiling-vraag aan het begin van deze week: Voor welke functie vindt u Brunswijk geschikt?

Of het u zal verbazen is niet zeker, maar 1338 van de 1288 personen, een niet zuinige 70%, vindt Brunswijk noch als DNA voorzitter, noch als Vicepresident een geschikte kandidaat. De eerste is hij al, de tweede kan hij worden! 16% van de stemmers vindt hem wel goed genoeg als DNA voorzitter, 275 personen dus, en slechts een heel magere 4% of 75 personen achten hem geschikt als VP. Heeft u er ook een mening over?

————————————————————————————————–

Dat vroegen we in de tweede peiling vroeg deze week: Wat is uw mening over de versoepeling van de Covid-19 maatregelen?

De meeste mensen, 56% of 818 van de 1462 stemmers, vinden de maatregelen precies goed zoals ze nu zijn, dus: men is er merendeels wel tevreden over. Maar er zijn ook mensen, in deze peiling zijn dat er 546 personen of 37%, die ze toch niet streng genoeg vinden, en dus niet zo gelukkig zijn met de versoepelingen. Een kleine 7%, slechts 98 personen, vindt de maatregelen zoals ze nu zijn nog veels te streng. De echte vraag is: blijven ze zo, worden ze strenger, of kunnen we meer versoepelingen tegemoet zien? Wat denkt u zelf?

——————————————————————————————————–

Onze laatste en derde peiling in deze reeks stelde aan u de vraag of u denkt dat de nieuwe regering het beter zal gaan doen, uiteraard: vergeleken bij de “oude” regering.

OOk niet verbazingwekkend, gezien de verkiezingsresultaten, maar 65% van de 1575 stemmers, dat zijn er meer dan 1000 personen, geloven (of hopen?) stellig dat de nieuwe regering een betere beurt zal maken, terwijl 32% of 510 personen, dus zeker een derde, van mening is dat alle regeringen toch maar 1 pot nat zijn – daaruit mogen we concluderen dat men niet erg veel geloof heeft dat het beter zal worden. Een heel marginale minderheid van 3% of 40 personen denkt toch dat de nieuwe regering het veel slechter zal doen, maar: dat hoopt niemand he?

Doe ook mee aan onze peilingen op www.dbsuriname.com, waar UW stem telt!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: