Granger handhaaft claims van fraude, zegt dat de zaak nu terug moet naar GECOM

Ondanks de uitspraak van het Caraïbisch Hof van Justitie (CCJ) van vandaag, blijft David Granger erop hameren dat er bij de algemene verkiezingen van 2 maart op grote schaal is gefraudeerd en dat de zaak nu definitief door GECOM moet worden beslist.

Het standpunt van Granger zet de GECOM-voorzitter Claudette Singh onder druk, die al heeft gezegd dat de uitslag van de hertelling zal worden bekendgemaakt. Het resultaat van de hertelling laat een overwinning zien voor de PPP/C.

Vandaag volgt een verklaring van David Granger:

“Onze partij, ons partnerschap en onze Coalitie zetten zich in voor de rechtsstaat. Het CCJ heeft het standpunt dat ons Hof van Beroep heeft ingenomen niet toegestaan, maar het betekent dat de zaak nu terug moet naar de Verkiezingscommissie. De zaak is dus niet gesloten, maar moet nu terug naar de verkiezingscommissie. We moeten allemaal geduld hebben. We zijn allemaal op 2 maart uit geweest, maart is voorbij, april is voorbij, mei is voorbij, juni is voorbij en nu zijn we in juli. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in de geschiedenis van ons land en het is gebeurd omdat er een aantal slechte elementen zijn die de stemming probeerden te manipuleren door stemmen te laten registreren voor dode mensen (en) mensen die waren gemigreerd, meer stemmen in een stemlokaal dan dat ze kiezers hadden. We kennen alle fouten, onze partij, ons partnerschap en onze coalitie heeft deze klachten over misbruik en onregelmatigheden onder de aandacht gebracht van het publiek en ook van de rechtbank. (Het CCJ) heeft geen dwangbevelen uitgevaardigd, dat wil zeggen dat zij geen instructies hebben gegeven aan wat de GECOM krachtens de wetten van Guyana mag doen. We zullen de situatie waarin we ons nu bevinden moeten beoordelen. De zaak zal teruggaan naar de verkiezingscommissie, maar wat ons betreft hebben we bewijzen dat er sprake is geweest van massale fraude en onregelmatigheden en we zullen de strijd voortzetten om ervoor te zorgen dat uw stemmen worden geteld”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: