BSP wil Landbouwcoöperatie Crepie nieuw leven inblazen

De organisatie Landbouwcoöperatie Crepie (LCC), opgericht in de jaren ’90, zit zonder bestuur. “En niemand is verantwoordelijk voor wat er gebeurt.” Dit zegt Radjoe Bikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP). “Onze leden hebben ons benaderd om een nieuw bestuur op te zetten”, vertelt Bikharie. “We willen van het oud bestuur hebben dat zij hun mandaat overdragen, waarna we een algemene ledenvergadering (alv) kunnen houden. Het voornemen is om een nieuw bestuur te kunnen formeren. Bikharie maakt duidelijk dat de plannen bestaan uit het tot ontwikkeling brengen van de landbouw en daarvoor zal ook de aanleg van een watervoorziening nodig zijn. “Het is de bedoeling dat wat het vorig bestuur heeft nagelaten, wij oppakken en nieuw leven inblazen”, stelt Bikharie, die ook beweert dat er nooit financiële verslagen zijn bijgehouden. “Telkens zijn er gelden van de mensen afgetroggeld, maar niemand weet wat er daarmee is gebeurd. Landbouwcoöperatie Crepie bestaat uit 150 leden en het is zaak dat de huidige situatie wordt geïnventariseerd, want nu is alles vanaf 1994  verwaarloosd”, aldus Bikharie.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: