Bovenwoning Emielaan afgebrand

Op woensdagavond omstreeks 22.41 uur kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Emielaan.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat het  in dit geval gaat om een hoogbouwwoning welke in steen en hout was opgetrokken met een geschatte oppervlakte van 10 bij 12 meters. Bij aankomst van de brandweer stond het bovenste gedeelte in lichterlaaie zegt Pinas. Er woonde een manspersonen in de woning die ten tijde van de brand zich op straat bevond.

De brand is volgens de voorlichter begonnen in de bovenverdieping en wel in een van de slaapkamers. Oplettende buren hebben de brand ontdekt en hebben terstond de brandweer ingeschakeld. Na onderzoek blijkt dat het huis wel verzekerd is tegen brand en het was ook aangesloten op het EBS-net. De brandweer heeft een gascilinder van 28 lbs verwijderd uit het pand en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Een belendend pand heeft schade aan de duro tank, PVC buizen, de windveer en waterschade overgehouden. Ook dit huis is tegen brand verzekerd. Volgens Pinas is de brand bij de eerste woning beperkt gebleven. De benedenwoning heeft waterschade opgelopen.

De brandweer had de brand binnen 10 minuten onder controle zegt Pinas. De oorzaak van deze brand is vooralsnog niet bekend. De politie van Uitvlugt is belast met het onderzoek.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: