Bewaker rijstbedrijf Jiawan gekneveld achtergelaten

Twee gemaskerde en gewapende criminelen hebben dinsdagochtend rond 04.10 uur een overval gepleegd bij rijstbedrijf Jiawan aan de Magentakanaalweg. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met de benadeelde, Juwradj Jiawan. Hij zegt dat zijn bewaker op dat moment in diepe rust was en wakker werd geschud door de rovers, die gewapend waren met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging van het wapen is de bewaker achter in de zaak gebracht en daar gehouden. De daders hebben toen de winkelruimte geforceerd en zijn via die opening in het kantoor beland. De inbrekers hebben uit het kasregister al het geld, zijnde de dagopbrengst, meegenomen. De winkel van Jiawan is compleet overhoopgehaald. Daarna zijn de daders bij de buurman geweest, die een pompstation beheert. De rovers zijn over de schutting gesprongen en hebben die bewaker onder bedreiging ook meegenomen. Volgens de benadeelde waren de daders op de hoogte van de beveilingscamera en daarom zijn ze via de schutting naar de buurman gegaan. 

Uit de shop van het pompstation werden tiewraps genomen en de bewaker werd daarmee gekneveld. Ook bij deze buurman hebben de daders het kasregister leeggehaald. Zij hebben uiteindelijk de plaats verlaten met medeneming van de buit. Behalve het geld zijn de daders ook ervandoor gegaan met de box van de beveiligingscamera van het pompstation. De criminelen hadden eerst het alarmsysteem uitgeschakeld en hebben daarna toegeslagen bij de buurman van Jiawan. De politie van Santo Boma heeft de zaak in onderzoek. De daders zijn vooralsnog onbekend.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: