Aantal coronagevallen stijgt snel in Latijns-Amerika

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn Latijns-Amerika en de Cariben nu verantwoordelijk voor 50 procent van alle coronagevallen in Noord- en Zuid-Amerika, en het aantal infecties blijft stijgen.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei dinsdag dat hij positief is getest op Covid-19 na maandenlang de ernst van de pandemie te hebben gebagatelliseerd.

De 65-jarige rechtse populist die bekend staat zich te mengen in de menigte zonder zijn gezicht te bedekken, bevestigde de resultaten terwijl hij een masker droeg en dicht voor hem in de hoofdstad, Brasilia, sprak met verslaggevers.

Hij zei dat hij hydroxychloroquine neemt, het anti-malariamedicijn dat hij, net als de Amerikaanse president Donald Trump, heeft gepromoot, ook al is het niet bewezen effectief te zijn tegen Covid-19.

Brazilië, dat na de Verenigde Staten het op één na hoogste aantal sterfgevallen ter wereld heeft, is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de gevallen van het coronavirus in Latijns-Amerika.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: