Unicef doneert medische goederen ter bestrijding van Covid-19 aan Buza

Het VN Kinderfonds (Unicef) heeft via haar programmamanager, dr. Patrick Matala, medische goederen overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, in het kader van de beheersing van de Covid-19 pandemie, die ook Suriname treft. De overhandiging vond plaats op vrijdag 26 juni 2020. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft terstond, ceremonieel de goederen in ontvangst genomen.

Vermeldenswaard is dat de Unicef eerder ook een bijzondere bijdrage heeft geleverd in de strijd tegen het Covid-19 virus, middels ondersteuning voor video’s, reclame en boodschappen om het bewustzijn van de Covid-19 pandemie te vergroten; een programma, waarbij de nadruk wordt gelegd op veilig water, sanitatie en hygiëne, onderwijs middels het Distance Learning Programma en op het gebied van sociale zekerheid. Minister Elias van Volksgezondheid gaf aan dat het van belang is dat de gezondheidswerkers adequaat beschermd worden en dat de goederen zeker tot hun recht zullen komen.

error: Kopiëren mag niet!