Na 4 maanden weer op school

Na bijkans 4 maanden is het fysiek onderwijs gisteren voor toets- en examenleerlingen hervat op de glo-, voj- en vos-scholen.

Met de komst van het Covid-19 virus in Suriname, werden de schooldeuren sinds 16 maart door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) gesloten. De scholen draaien voorlopig van 8.00 uur tot 12.00 uur. Tussen 7.30 uur en 8.00 uur komen enkele leerlingen binnen wandelen met hun mondneuskap. Een leerkracht van een muloschool vertelt aan de krant dat alles op de eerste dag rustig is geweest.

Vlak bij de poort wordt de lichaamstemperatuur opgemeten door de conciërge, waarna de leerlingen hun handen moeten wassen of sanitizen en daarna aanmelden bij de juf. In de klas zitten de leerlingen op de vastgestelde social distancing van 2 meters. De school heeft het nodige materiaal voor hygiëne uit eigen kas moeten bekostigen. Wat wel opviel, is dat sommige leerlingen van tijd tot tijd hun mondkapjes weghaalden en zich helemaal niet hielden aan de sociale afstand, waardoor de kans toch nog kan bestaan op besmetting.

Dat is ook opvallend te zien nadat de school uit is. “Het zou wel handiger zijn als niet alleen de leerkrachten van de examenklassen naar school moesten, maar ook de leerkrachten van de lagere leerjaren. Nu moeten wij ook de controle op de leerlingen doen. Mijn collega’s zitten lekker thuis te niksen en geld te ontvangen, terwijl ze wel effectief konden worden ingezet”, benadrukt de leerkracht.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: