Botswana meldt mysterieuze dood van honderden olifanten…

Honderden olifanten zijn naar verluidt sinds mei op mysterieuze wijze gestorven in de Okavango Delta in Botswana. Het land heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld, geschat op 130.000.

Botswana’s Department of Wildlife and National Parks zei dat het personeel en vliegtuigen mobiliseert om de “mysterieuze sterfgevallen” beter te begrijpen. Er zijn monsters verzameld voor analyse in laboratoria in Zuid-Afrika, Zimbabwe en Canada en antrax is uitgesloten als oorzaak.

Stroperij blijft een bedreiging in het land maar is ook uitgesloten als oorzaak van de sterfgevallen.

Dit is “een van de grootste rampen die olifanten deze eeuw treffen, en wel midden in een van Afrika’s top toeristische bestemmingen”, zei de directeur van de natuurbeschermingsgroep National Park Rescue, Mark Hiley, in een e-mail.

“Olifanten begonnen in grote aantallen te sterven in het begin van mei en de regering zou normaal gesproken binnen enkele dagen reageren op een gebeurtenis van deze omvang. Toch zijn we hier, maanden later, zonder tests en zonder meer informatie dan in het begin.”

Hij zei dat Covid-19 een onwaarschijnlijke kandidaat is, maar voor nu kan niets, inclusief gif, worden uitgesloten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: