Bolsonaro heeft coronaverschijnselen

De Braziliaanse president Bolsonaro heeft coronaverschijnselen. Er is een coronatest bij hem afgenomen, waarvan de uitslag later vandaag wordt verwacht.

De 65-jarige Bolsonaro zegt dat hij onder meer 38 graden koorts heeft. Volgens Braziliaanse media krijgt hij ook het malariamedicijn hydroxychloroquine toegediend. Al zijn afspraken voor deze week zijn afgezegd.

Tegen aanhangers heeft de president gezegd dat hij in het ziekenhuis een longonderzoek heeft ondergaan en dat daaruit bleek dat zijn longen “schoon” zijn.

Brazilië is met ruim 1,6 miljoen coronabesmettingen en meer dan 65.000 doden een van de zwaarst getroffen landen. Bolsonaro verzet zich regelmatig tegen maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook moest een rechter hem dwingen om in het openbaar een mondkapje te dragen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: